יום שישי, 29 ביוני 2012

המלצת קריאה - ב - Shivuk – TheMarker

המלצת קריאה


הסופר האמריקאי אורסון סקוט קארד הוציא לאור בשנת 1985 סידרת ספרי מדע בדיוני עטורת פרסים, שהראשון בהם נקרא "המשחק של אנדר". באחד מספרי ההמשך, גיבור הספר אנדרו ויגין, אשר הוביל ניצחון במלחמה כנגד גזע חייזרים תבוני, מחליט לפרוש מחיי הצבא וחותר לשיחות שלום בין גזעים שונים החיים בעולם, באמצעות פריסת משנתו ודעותיו ברשת המידע. שנים ספורות אחרי כתיבת הספר, הפכה רשת המידע של אורסון סקוט קארד ממדע בדיוני למציאות ממשית שנקראת רשת האינטרנט. בסוף שנות ה-90 של המאה העשרים הפכה רשת האינטרנט לגורם משמעותי להתפתחות כלכלית ותרבותית בכל רחבי העולם.






לעתים אני נשאלת מה ההבדל בין רשת חברתית כמו פייסבוק לבין כלי תקשורת אינטרנטיים אחרים. כאן בדיוק טמון ההבדל התהומי והפשוט לכאורה. ברשת חברתית האנשים הרגילים, כלומר ציבור הצרכנים הם אלו ש"עושים" את החדשות וזה סוד הצלחה המסחררת שלה.

החדשות שמיוצרת ברשת חברתית דומות לתוכנית טלוויזיה עתירת רייטינג, שמבקריה טוענים נגדה שהיא צהובה מדי. אבל תוכניות מעין אלה פונות למכנה משותף רחב ככל האפשר. הן בנויות מתמהיל של מסרים עממים ופשוטים המתובלים, באפיזודות מרגשות של שמחה ועצב וזה סוד הרייטינג שלהן. המדיה החברתית לקחה את התמהיל הזה כמה צעדים נוספים קדימה וכאן טמון סוד הפופולריות שלה. אפיזודות עצובות ומשמחות מהחיים, עטופות במסרים עממיים ופשוטים שמדברות למכנה משותף רחב מאוד שהאנשים עצמם יוצרים כי הם מספרים על החיים האמיתיים שלהם.

לקריאת המאמר המלא לחצו על השורה הבאה:
Shivuk – TheMarker - מדיה חברתית לעסקים: מורה נבוכים - אינטרנט

יום שלישי, 1 במאי 2012

פייסבוק עושה צעד אנושי מופלא והופכת את תרומת האיברים לדבר הכי אין ברשת החברתית


מילימטר לפני ההנפקה הגדולה בעולם, פייסבוק עושה צעד אנושי מופלא והופכת את תרומת האיברים לדבר הכי אין ברשת החברתית. בעוד מספר ימים הם יצאו בהנפקה לציבור ויגייסו מליארדים אבל קודם הם נותנים מתנה למין האנושי.



תרומת האיברים היא בעיה כלל עולמית, יש הרבה פחות תורמים ומעט מדי איברים. לא בגלל שאנשים לא מתים אלא בגלל שהם פשוט לא מוותרים על האיברים שלהם גם כשהם עוזבים את העולם. בהכרזה חסרת תקדים בכל קנה מידה של קמפיין הסברה חברתית כלל עולמי, פייסבוק הכריזה היום על האפשרות לציין בטיים ליין של הפרופיל (במסגרת סעיף אירוע משמעותי או מי שבאנגלית אז Life Event ) את העובדה החשובה הזו.


בעוד כמה חודשים, כשישבו המומחים הגדולים בעולם בתחום ההשתלות, הם יראו עליה משמעותית בתרומת האיברים ויקראו לזה "פייסבוק אפקט". יש לזה תקדימים בתקשורת הבריאותית העולמית. היה באוסטרליה גם "קיילי אפקט" (כשקיילי מינו הודיעה שהיא חולה בסרטן השד והקפיצה את הבדיקות במאות אחוזים)


שאפו!!!

על הדרך שבה תוכלו לעשות את זה אני ממליצה לצפות בראיון עם מארק צוקרברג, לינק הבא :

http://news.yahoo.com/video/newsmakers-26771768/facebook-to-help-find-organ-donors-29139091.html



תוכלו לקרוא עוד על כך בלינק הבא :

וגם בכתבה הבאה:


יום שני, 23 באפריל 2012

טיפול פסיכולוגי באמצעות צעצועים ?


טיפול פסיכולוגי רגשי באמצעות משחק בצעצועים מהווה שיטה חדשנית פורצת דרך בתחום בריאות הנפש, המאפשרת התערבות במצבים קריטיים ומשיגה תוצאות דרמטיות במקרים בהן שיטות אחרות כשלו, או שהמצב מחייב צעד משמעותי במיוחד. הטיפול בשיטה זו בנוי על הדרך הטבעית של הילד ללמוד על עצמו ועל מערכת היחסים שלו עם סביבתו. דרך הטיפול באמצעות צעצועים הילד לומד לתקשר עם אחרים, להביע רגשות ולהתאים את התנהגותו במצבים שונים. באמצעות הצעצועים, הוא מפתח יכולת פתירת בעיות ולומד דרכים שונות להתחבר לאחרים. המשחק בצעצועים מספק מרחק פסיכולוגי בטוח מהבעיות הפרטיות של הילד, ומאפשר הבעת מחשבות ורגשות בצורה המתאימה להתפתחותו.


שיטת הטיפול הפסיכולוגי באמצעות צעצועים נותנת מענה ייחודי לבעיות של ילדים שחוו טראומה, לילדים עם הפרעות אכילה, לילדים שסבלו מהתעללות רגשית, פיזית או מינית, לילדים שסבלו מפרידה או גירושים של ההורים, לילדים המתקשים ליצור קשרים חברים, לילדים שסובלים מאובדן או שכול כלשהו, לילדים הסובלים מחרדה, לחץ או פחדים, ולילדים הסובלים ממחלה או בעלי נכות כלשהי. השיטה מאפשרת טיפול בטוח גם בקרב ילדים המסתגרים ממשפחתם ומהעולם לעיתים קרובות, ילדים שבוכים לעיתים קרובות מאוד, ילדים מאומצים או ילדים במשפחה אומנת, ילדים אלימים כלפי אחרים או אפילו כלפי עצמם.





 הטיפול במשחק מאפשר למטפל לאמוד ולהבין את דרך המשחק של הילד. יתר על כן, הטיפול במשחק משמש כעזר לילדים להתמודד עם רגשות קשים ומציאת פתרונות לבעיות, על ידי עימות עם מצבים בעייתיים באמצעות צעצועים. בתוך קליניקת הטיפול במשחק, ילדים מוצאים פתרונות בריאים יותר המאפשרים להם לשנות את צורת החשיבה שלהם לגבי דברים מסוימים, רגשותיהם כלפי מישהו או משהו, ולהפחית את דאגותיהם.

 

הטיפול הפסיכולוגי באמצעות משחק מתאים במיוחד לילדים גילאי 3 - 10, גילים שהם פחות וורבליים, ובהם החשיבה היא יותר מופשטת. בני נוער ומבוגרים מרוויחים גם הם מטכניקות המשחק ומתהליך שקשור בבילוי או שעשוע, כאשר הם הנמצאים במשבר וחווים רגרסיה, ומרגישים צורך לחזור אל המקום הבטוח של הבעה באמצעות המשחק, אך להם מומלץ להיעזר בשירותי רפואה נפשית המתאימה לגילם. בשנים האחרונות הטיפול במשחק החל להיות מיושם גם בקרב פעוטות ותינוקות.


בדיוק כמו אצל מבוגרים - כשאנחנו הולכים לפסיכולוג, פריקת המתח היא חלק מאוד ניכר מהטיפול, רק שאנחנו עושים זאת באמצעות מילים. החלק השני הוא של המטפל – הוא מכוון, מייעץ ומחזק, ונמצא שם עבור המטופל. ). הצעצועים נבחרו להיות טריגרים לרגשות מסוימים: למשל אם אנחנו מתמודדים עם ילד מאוד אגרסיבי, ישנם  צעצועים שאפשר לבטא דרכם אגרסיביות, כמו שק אגרוף, חיות מפחידות ומסוכנות או חושפות שיניים וכדומה. ילד שעבר חוויה של אשפוז, סביר שייגש לאזור המשחק הטיפולי – ערכת הרופא, הבובה, הטיטולים והמוצצים. ישנו מגוון רחב של צעצועים והילד בוחר לאן לגשת ובמה לשחק.

מחקרים מדעיים שנערכו בשנים האחרונות, תומכים ביעילותו של הטיפול הפסיכולוגי באמצעות משחק בילדים, ומראים כי הטיפול מביא את הילדים למצב שבו הם חווים מגוון רחב של חוויות בתחום החברתי, רגשי וההתנהגותי, ולומדים על בעיותיהם ופתרונם, כולל, לחץ מבעיות בחיים כמו גירושים של ההורים, מוות של קרוב, מעבר דירה, אשפוז, מחלות כרוניות, אסון טבע שהשפיע על הילד, התעללות פיזית או נפשית, אלימות במשפחה וכדומה (Reddy, Files-Hall & Schaefer, 2005). מאחר ומדובר בטיפול קצר מועד לילדים שהינו יעיל מחקרית, הפך טיפול זה למתודה העיקרית בטיפול בילדים בארצות הברית ובחמש השנים האחרונות עולה העדפת הורים ואנשי חינוך לשיטה זו גם בישראל.

העמותה לטיפול ולקידום המשחק בישראל - עלו”ה, עורכת כנס ארצי ראשון בנושא טיפול פסיכולוגי באמצעות משחק. הכנס יערך בימים שלישי ורביעי 8-9 במאי 2012, בסמינר לוינסקי, בבית הספר לאומנויות של סמינר הקיבוצים, רחוב שושנה פרסיץ 3, תל אביב. הכנס פתוח לקהל המטפלים, אנשי חינוך, הורים ואחרים המעוניינים בעולם המשחק הטיפולי. בכנס יתארח ד"ר גארי לנדרט, מאוניברסיטת צפון טקסס בארצות הברית, אחד המובילים בעולם בתחום הטיפול באמצעות משחק, המייסד של המרכז הגדול ביותר בעולם ללימודי טיפול במשחק בו הוא מלמד הנמצא בטקסס בארצות הברית. בכנס הוא יציג את החידושים בעולם הטיפול במשחק, יעשיר בתכנים ויענה על שאלות מהותיות הקשורות לתחום וידגים באמצעות סרטי טיפול תיאורי מקרה ודרכי טיפול ופתרון לטיפול בילדים צעירים בגילאי 2-11.

מחיר הרשמה לכל הכנס: 450 שקל, לחברי העמותה 400 שקלים. להרשמה יש לפנות לדואר אלקטרוני: ronittalpt@gmail.com או לטלפון 04-628986 ניתן גם לגלוש לעמוד הכנס בפייסבוק בלינק הבא: https://www.facebook.com/events/409312342412485/





יום שבת, 25 בפברואר 2012

איך הליכה עם הכלב עוזרת לחולי סוכרת ?




מחקר נרחב וארוך טווח מסוגו שנערך באוניברסיטת אסטון בברמינגהם,אנגליה, קבע כי הליכה עם הכלב יכול להוות אמצעי לעידוד וקידום פעילות גופנית אצל חולי סוכרת ועשוי להניב יתרונות בריאותיים לטווח ארוך וליצור התמדה. המחקר עקב אחר 20 חולים אשר אובחנו כ -  4 שנים ומעלה לפני המחקר. החוקרים מאוניברסיטת בוסטון החליטו לבדוק מה יכולים להיות הגורמים להתמדה של חולי הסוכרת בפעילות גופנית המהווה גורם מסייע בהתמודדות ואף החלמה עתידית מהמחלה. במהלך המחקר נערכו ראיונות עם החולים שבהם הועבר להם מידע נרחב על חשיבות הפעילות הגופנית למתמודדים עם המחלה.

הכלב שלי. קוראים לו גוגל, הוא בן שנתיים.


בהמשך הוצעו להם פעילויות גופניות שונות ונבדקו פעילויות אחרות שבוצעו בעבר. מניתוח הנתונים וסוגי הפעילויות אשר נמשכו לאורך זמן הסתבר לחוקרים כי הליכה עם הכלב היא פעילות אשר החולים נוטים להתמיד בה. בעקבות הנתונים גיבשו החוקרים מאוניברסיטת אסטון את מסקנתם וקבעו כי הליכה עם הכלב גורמת להתמדה ומהווה פעילות גופנית לכל דבר. המחקר פורסם באנגלית בלינק הבא:

יום שבת, 21 בינואר 2012

מי מסתורי בפייסבוק ?




צוות של פסיכולוגים מאוניברסיטת טקסס שבארצות הברית ערכו מחקר מדעי, על מנת לבדוק האם אנחנו מייצגים את עצמנו בצורה כנה בפייסבוק, כפי שאנו בחיים האמיתיים. במחקר השתתפו 236 גולשים הלומדים במכללות שמילאו שאלונים המתעדים את התנהגותם במדיה החברתית.

במהלך המחקר גילו החוקרים כי אנשים המבלים ברשתות החברתיות ושהמדיה החברתית היא חלק מחייהם אכן מציגים את עצמם בגלוי בצורה המשקפת את המציאות, ואינם מחצינים יתר על המידה את מי שהם או מנסים ליצור רושם מוגזם מובלט נפוח, מוטעה או מסתורי. 



מסקנת החוקרים הביאה לניסוח ההנחה היא כי אנשים המשתמשים ברשתות החברתיות חשים כי זהו כלי חשוב להבעת המחשבות והרגשות שלהם בצורה כנה, כדי שהחברה ובעיקר החברים יכירו אותם כפי שהם.

המחקר המקורי בלינק הבא:
http://www.webmd.com/balance/news/20100218/facebook-reflectsreal-you